Pruikzwam - Lion's Mane

De Pruikzwam, ook bekend als Lion's Mane of Hericium Erinaceus, is een bijzondere en smakelijke eetbare paddenstoel. Deze paddenstoel heeft een unieke, sponsachtige textuur en een smaak die vaak wordt vergeleken met die van kreeft of krab. Naast de heerlijke smaak staat de Pruikzwam ook bekend om zijn gezondheidsvoordelen, zoals het ondersteunen van het immuunsysteem en de hersenfunctie.

Bij Samzwam bieden we diverse producten aan om zelf Pruikzwammen te kweken. Hieronder vind je de links naar de subpagina's voor kweeksets, broed en pluggen:

  • Kweeksets voor Pruikzwammen: Onze kweeksets zijn eenvoudig in gebruik en ideaal voor zowel beginners als ervaren kwekers. Met een kweekset heb je alles in huis om thuis je eigen Pruikzwammen te kweken.
  • Broed voor Pruikzwammen: Ons broed is perfect voor kwekers die een meer geavanceerde methode zoeken om Pruikzwammen te kweken. Met ons kwaliteitsbroed kun je je eigen substraat maken en je paddenstoelenproductie uitbreiden.
  • Pluggen voor Pruikzwammen: Onze pluggen zijn ideaal voor natuurliefhebbers die graag Pruikzwammen willen kweken op boomstammen, takken of stronken. Ent je hout met onze pluggen en geniet binnen enkele maanden van je eigen, zelfgekweekte paddenstoelen.

Wil je meer weten over het kweken van Pruikzwammen en de verschillende methoden die we aanbieden? Klik op de bovenstaande links om naar de desbetreffende subpagina's te gaan. Veel succes met het kweken van je eigen smakelijke en gezonde Pruikzwammen!